Produkty s vůní Itálie

Itálie je krásnou slunečnou zemí se spoustou úchvatných historických památek. I když jsou tyto památky opravu krásné a doslova dechberoucí, dnes se jimi zabývat nebudeme. Podíváme se totiž na produkty, které nám Itálie dala, protože gastronomie je na žebříčku dechberoucích věcí na Itálii, hned na druhém místě.

Dezert – Tiramisu

·         Cappuccino – Správně se tento lahodný kávový nápoj připravuje z 1/3 espressa 1/3 mléka a 1/3 mléčné pěny. Italové jsou na jeho přípravu velice hákliví. A není se také čemu divit, když vezmeme v potaz fakt, že roku 1901 byl právě tady vynalezen první stroj na jeho přípravu. Cappuccino jako takové bylo vynalezeno o 49 let poté.
Italská pizza

·         Špagety a těstoviny – No, kdyby neznal špagety a těstoviny? Italové nás už ale trochu předběhli, protože jsou jim známé již od 1. století našeho letopočtu. Pokud se do této země vydáte na dovolenou, můžu Vám s klidem zaručit, že na ně narazíte. Jsou zde opravdu na každém roku, v nespočtu různých druhů a variant v jejich přípravě.

·         Pizza – I když by Vám možná velká spousta lidí odpověděla, že tato pochoutka pochází z Ameriky, není tomu tak. Italové se totiž proslavili tímto jídle po celém světě a rozhodně nikde nenajdete lépe připraveno pizzu než právě v její domovině.

·         Rizoto – U nás je toto hlavní jídlo známo hlavně jako rychlovka, kterou připravujeme, když už nás opravdu nic nenapadá, zbylo nám masou z předešlého dne, a ještě k tomu spěcháme. V Itálii tomu tak ale rozhodně není. Na jeho přípravě si totiž nechávají opravdu velice záležet.

·         Prosciutto – Tato uzenina je opravdovou kvalitou. Připravuje se z vepřového masa, které prochází složitým procesem sušení.

·         Mozzarella – Je jedním z nejznámějších italských sýrů. V Česku jsme si jej oblíbili hlavně ve spojení s čerstvými rajčátky nebo právně na již zmíněné pizze.
Těstoviny s pestem

·         Tiramisu – Tento dezert je v poslední době velice oblíbený a jsou o jeden z nejznámějších dezertů světa, takže se jedná o další pokrm, kterým udělala Itálie díru do světa. Tradičně se připravuje z mascarpone, vaječných žloutků, másla, cukru, espressa, cukrářských piškotů a kvalitního kakaa. Naleznete ale také velké množství obměn tohoto receptu.

·         Parmazán – Dalším z řady italských sýrů je právně parmazán. V Itálii jej ale naleznete pod názvem Parmigiano – Reggiano, který je originálem za parmazán se označují pouze jeho náhražky.